Handige gadgets voor je auto

Stel, je hebt lang gezocht naar Mercedez Benz occasions en je hebt het perfect exemplaar gevonden. Behalve dat de binnenkant van de auto nog een beetje kaal is. Geen navigatiesysteem, extra kijkwaarschuwingen of goede geluidsinstallatie. Voor velen mensen essentieel. Dit is jammer, want er zijn zoveel mooie technieken tegenwoordig die het autorijden een stuk comfortabeler kunnen maken. Van hele simpele toepassingen tot uitgebreide geluidsinstallaties, het kan allemaal. Hier vind je wat inspiratie voor toevoegingen aan jouw tweedehandsauto!

Telefoonhouder

De telefoon is niet meer weg te denken, en dus ook niet uit de auto. Natuurlijk is het absoluut niet de bedoeling dat je deze tijdens het rijden gebruikt omdat dit levensgevaarlijk is en bovendien hoge boetes kan opleveren. Maar, voor vertrek is het perfecte moment om je telefoon op te hangen in een telefoonhouder. Hiermee kun je op een navigatie rijden zonder de hoge kosten van systemen zoals we die in sommige auto’s wel kennen. Ook kun je veel telefoons opladen tijdens het rijden en daarbij aansluiten op het audiosysteem van de auto. Een telefoonhouder is niet duur maar zeker een handig dingetje.

Organizer

Wie regelmatig met kinderen of grotere gezelschappen voor langere tijd in de auto zit, weet dat dit nog wel eens een rommeltje kan worden. Eten, drinken en diverse spullen worden meegenomen in de auto. Aan het einde van de rit kom je erachter dat je auto vol ligt met rommeltjes. Een organizer die je kunt ophangen aan de stoel is hiervoor ideaal. Zo hebben spullen een plekje en raak je ook niet zomaar meer alles kwijt in de auto.

Aux-kabel

Deze tool is vooral handig voor wie een wat oudere auto zoals de Kia occasions rijdt. Deze beschikken vaak niet over de nieuwste technologieën voor het aansluiten van muziek. Een aux-kabel daarentegen is vaak wel mogelijk in deze auto’s. Ook als dit niet mogelijk is, is dit bij de garage eenvoudig te installeren. Op deze manier kun je onderweg genieten van je favoriete muziek, podcasts of radioprogramma’s. 

Dash-cam

Je ziet deze gadget de laatste jaren een opmars maken in Nederland. Reden voor gebruik is voornamelijk bij ongevallen en schade. Je hebt dan altijd bewijs voor de verzekering over de toedracht van de schade of het ongeluk.